Problém s Maxthonem Cloud Browserem Vyřešeno

Maxthon 4 pro Windows, Linux a OS X
MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 1. duben 2015 22:12

Dobrý den, používám už delší dobu prohlížeč Maxthon CB, jsem s ním spokojen, ale poslední dobou například z ničeho nic přestane reagovat, zasekává se atd.
Co s tím? Nechci jiný prohlížeč? Děkuji.

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 1. duben 2015 22:32

Ahoj, děje se tak všude nebo jen na konkrétních stránkách? Jakou používáš verzi? Aktuálně je nejnovější verze č.4.4.4.3000 (aktuální verzi si lze snadno ověřit přímo z úvodní stránky maxthon.cz).
Někdy pomůže prosté smazání mezipaměti, cookies, dat webů, případně promazání historie stažených souborů (velký počet záznamů zpomaluje), zkratka (CTRL+SHIFT+DEL). Univerzálním řešením bývá jednou za čas celou aplikaci odinstalovat, ručně vymazat všechny zbytky (standardně v C:\Users\jméno_uživatele_Windows\AppData\Roaming\Maxthon3) a poté Maxthon znovu čistě naložit.
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 2. duben 2015 10:58

Všude, hned po té co jsem to napsal jsem si to aktualizoval a vypadá to lepší, ale ne o moc.. :/ Odinstaloval bych, ale mám tam důležité záložky, nechtěl bych o ně přijít..

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 2. duben 2015 16:03

Pokud používáš účet Maxthon, veškeré záložky, nastavení, blokování reklam, rozšíření, hesla, data vyplňování formulářů a historie procházení je synchronizována se serverem Maxthonu a automaticky se obnoví pokaždé, kdy se do svého účtu přihlásíš. V praxi to znamená, že se o nějaké ruční zálohování nemusíš starat a svá data máš pohodlně ihned dostupná pokaždé, co se do svého účtu v prohlížeči Maxthon přihlásíš, nehledě na to, zda se ke svému účtu přihlašuješ ze svého počítače s Maxthonem doma, v práci a nebo z mobilu.

Ohledně zálohování, máš dvě možnosti:
1. Účet nemáš a nechceš. Záložky musíš zálohovat ručně.
Klepni na hvězdičku na panelu oblíbených a z nabídky vyber „Správce Oblíbených“.
MX - Záloha 01.png
MX - Záloha 01.png (17.6 KiB) Zobrazeno 2586 x
Poté klepni na ikonu tří teček a zvol „Import/Export“.
MX - Záloha 02.png
MX - Záloha 02.png (5 KiB) Zobrazeno 2586 x
V nově otevřeném okénku pak klepni na „Export Oblíbených“ a pak na „Export do HTML souboru“ a vyber místo, kam se záloha uloží. Zálohu lze později nahrát podobným způsobem, akorát v okénku „Import/Export“ zvolíš „Import uživatelských dat“ a následně „HTML soubor“.
Další data by se musela zálohovat ručně, uložena jsou v C:\Users\Jméno\AppData\Roaming\Maxthon3\Users\Guest (alespoň myslím).

2. Účet nemáš nebo nejsi přihlášený. Doporučuji si ho vytvořit/přihlásit se, můžeš tak učinit v Hlavním menu. Poté klepni na ikonku mráčku (viz obrázek).
MX - Záloha 03.png
MX - Záloha 03.png (12.41 KiB) Zobrazeno 2586 x
Zobrazí se okno s výběr možností, které položky synchronizovat. Zaškrtej to (volba „Povolit“), co uznáš za vhodné a poté klepni dole na tlačítko „Synchronizovat vše“. Chvilku počkej.
MX - Záloha 04.png
MX - Záloha 04.png (39.58 KiB) Zobrazeno 2586 x
Pozor: položky, které nezaškrtáš nebudou synchronizovány (=nebudou zálohovány na serveru) a proto nedojde k jejich obnovení, pokud Maxthon čistě reinstaluješ.

Ještě bych přidal upozornění, rozšíření jsou sice synchronizována s Maxthon účtem, ale jejich data už ne. Ta by se musel zálohovat ručně, ale nikdy jsem nezkoušel, zda to funguje, takže v tomto ohledu nedokáži poradit.

Až budeš mít zálohováno vše co potřebuješ, můžeš Maxthon odinstalovat. Poté přejdi pomocí správce souborů do složky s daty prohlížeče (standardně C:\Users\Jméno\AppData\Roaming\Maxthon3\) a celou složku „Maxthon3“ smaž. Pokud chceš být pečlivější, tak můžeš ještě pročistit systém některým z „čističů“, nejběžněji používaný je např. CCleaner (zdarma).
Poté Maxthon nově nainstaluj a přihlaš se ke svému Maxthon účtu. Data by se měla během chvilky obnovit. Následně klepnutím pravým tlačítkem na volné místo na panelu Oblíbených vyvoláš nabídku, ze které vyber volbu „Aktualizace ikon stránek“ a v otevřeném okénku klepni na tlačítko „Spustit“. Tím se načtou i všechny ikonky záložek. Po dokončení okno zavři.

Vím, je to lehce pracnější, ale v drtivé většině případů je to ten nejrychlejší a neefektivnější postup, jak problém vyřešit. Pokud to nepomůže, bude samozřejmě třeba hledat problém jinde.

Příčin může být celá řada, např. velké množství programů běžících na pozadí…
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 2. duben 2015 17:31

Záložky jsem vyřešil, aktualizované to je, ale problém stále trvá..

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 2. duben 2015 19:17

Jenom aktualizované a nebo čistě přeinstalované, tedy včetně ručního smazání uživatelských dat? Ostatní prohlížeče a další programy jsou OK? Neinstaloval jsi v poslední době něco?
Problém může být kdekoliv, takhle se to nedá přesně určit...
Zkusil bych proskenovat počítač antivirovým programem (dobré zkušenosti mám např. s Malwarebytes) a poté provést standardní pročištění PC pomocí CCleaneru. Tam můžeš také ověřit, jaké programy se ti automaticky spouští po startu systému. Nepotřebné vypni, podezřelé nebo ty, které neznáš vygoogli, podezřelé odinstaluj.
Doporučil bych také zkontrolovat aktualizace, zejména ovladač grafické a síťové karty. Ty občas působí potíže, které se projevují právě zasekáváním.

Ještě mě napadlo, zkus Portable verzi, případně novou Beta verzi.
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 3. duben 2015 09:51

Smazal a v tom Roamingu ani ta složka nebyla :D Teď mám Betu a zatím se drží, prozatím díky. :)

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 3. duben 2015 11:07

K tomu mi nefunguje AdBlock, na YT před videi jsou reklamy a to samé je i na Nova Plus..

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 3. duben 2015 14:01

Mrkni, zda máš Adblock správně nastavený, resp. stažené a aktualizované filtry. Na YouTube si stáhni rozšíření YouTube Center (doporučuji použít nejnovější vývojářskou verzi) - na YT ti přibude ozubené kolečko, kde si můžeš nastavit češtinu a přizpůsobit si ho dle svým preferencí. Někde tady na fóru by se měly snad válet i další informace (omlouvám se, momentálně nemám čas to hledat :mrgreen: ).
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 5. duben 2015 21:03

Mám a už to je v pohodě.. teď mě naopak štve, že na FB mi při mé stránce neukazuje naplánované příspěvky..musím vždy přes Chrome..

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 6. duben 2015 18:24

Vím, že mi Facebook neukazuje všechno, mnohdy přede mnou skrývá i mé vlastní příspěvky, ale to asi nebude tento případ :mrgreen: Naplánované příspěvky? Ještě mě napadá, zkontroluj si, zda používáš výchozí useragent identifikaci prohlížeče (Nastavení > Pokročilé nastavení > Další > Přizpůsobit UserAgent identifikaci). Btw. problém s Facebookem právě řeší také @Salem tady.
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 7. duben 2015 20:23

Mám a stále nic.. ten Maxthon se teď hodně zkazil..

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 9. leden 2014 18:58

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 7. duben 2015 21:31

S Facebookem, YT a G+ byly bohužel problémy vždycky a to nejen na Maxthonu, ale i na jiných prohlížečích. Až na pár drobností mi ale vše funguje… @Deve, ty nemáš nějaký nápad? :)
„Je mi líto, mé možnosti jsou omezené. Musíš se ptát správně.“ [Já, robot]

MrAnnix99
Bažant
Bažant
Příspěvky: 10
Registrován: 1. duben 2015 22:07

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 8. duben 2015 06:49

U jiných prohlížečů jsem toto nezažil. :/

Uživatelský avatar
dev
Admin
Admin
Příspěvky: 1507
Registrován: 7. červen 2008 14:33

Re: Problém s Maxthonem Cloud Browserem

Příspěvek 8. duben 2015 09:20

Tak jsem to zkoušel a naplánované příspěvky se mi také nezobrazily, pomohlo až přepnutí zobrazovacího režimu na IE.

Odpovědět